Katero gostovanje izbrati za spletno trgovino?
| Članek je bil prebran 49 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Imate svojo spletno trgovino? Najprej, čestitke. Voditi podjetje oziroma ‘biznis’ preko spleta ni mačji kašelj, še posebej ko gre za spletno prodajo. Konkurenca je vse večja, zdi se, kot da dandanes že vsakdo nekaj prodaja na spletu. Razlika, zaradi katere spletna trgovina kar zasije na spletnem prostoru, pa je kakovost uporabniške izkušnje.

Na uporabniško izkušnjo vpliva več dejavnikov: struktura in prijaznost postopka naročanja produkta, odzivnost prodajalca, hitrost in kvaliteta dostave, ovijalni papir na pošiljki itd. Premalo pa se zavedamo, da na uporabniško izkušnjo vpliva tudi delovanje spletne strani. Če se podstrani hitro odpirajo in proces od izbire do naročila gladko teče, nihče tega niti en opazi. Če pa se spletna stran počasi odziva in odpiranje podstrani dolgo traja, pa stranka postane nezadovoljna  in morda celo prekine nakupni proces.

Zato morate lastniki spletnih trgovin poskrbeti z izbiro primernega gostovanja. Med najprimernejšimi je VPS gostovanje oziroma gostovanje na virtualnem strežniku. VPS gostovanje pri zanesljivem slovenskem ponudniku Žabci, ponuja hiter, zmogljiv in zanesljiv virtualen strežnik, visok nivo varnosti, neodvisnost in redundanco. Strežniki delujejo na SSD diskih proizvajalca NetApp. Tovrstni diski so izredni hitri, s čimer postane spletna stran vaše trgovine tudi zelo odzivna in do desetkrat hitrejša v primerjavi s konkurenčnimi. VPS strežnik pomeni, da ima stranka sama svoj strežnik in da si ga, kar je pomembno, ne deli z drugimi uporabniki. To pomeni posledično, da je strežnik manj obremenjen (ker njegov IP naslov uporabljate samo vi), vaša spletna trgovina pa deluje enako hitro.  Da pa je VPS gostovanje še bolj zanesljivo se uporablja podvojene sisteme, ki v primeru odpovedi strojne opreme zagotovo shrani vse vaše podatke. Zanesljiv ponudnik VPS gostovanja ima tudi svojo dežurno ekipo, ki spremlja delovanje omrežja in oblaka in se odziva na incidente. Kvalitetna strežniška oprema je izrednega pomena pa tudi vedenje, da je na drugi strani (ponudnik) profesionalna, izkušena ekipa višjih tehnikov.

 

© 20. 06. 2018 - turkish-embassy. Oglaševanje.