Ste zaljubljeni v velika okna?
| Članek je bil prebran 220 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Se spomnite zadnjega obiska v knjižnici, prijetnega vzdušja, tišine, svetlih in velikih prostorov? Morda vas je pri tem spreletela misel, da so k tako prijetnemu vzdušju pripomogla velika okna in morda se je iz te misli razvila želja, da bi taka velika okna radi imeli tudi v vašem domu.

Naloga oken je že od nekdaj bila izolacijska, torej zaščita pred vremenom in osvetlitvena, prepuščanje svetlobe v prostor. Zaradi obeh lastnosti okna pomembno prispevajo k bivalnemu udobju. Pri prepišnih oknih nas bo zeblo, pri oknih, ki ne prepuščajo dovolj svetlobe bodisi zaradi svoje majhnosti ali kvalitete stekla, pa bomo ves čas prižigali luč.

Velika okna so odlična rešitev za majhne prostore, saj jih optično povečajo oziroma odprejo prostor. Dober razgled lahko, gledano od znotraj, postane čudovit okrasni element vaše dnevne sobe, spalnice in gledano od zunaj, edinstven dodatek na pročelju stavbe. Velika okna prepuščajo tudi več svetlobe, s čimer bo prostor maksimalno osvetljen in tudi časovno dlje osvetljen, prezračevanje pa bo hitrejše, saj bo pri odprtem velikem oknu prišlo v prostor več zraka in se bo zrak hitreje zamenjal. K velikim oknom v velikih prostorih se podajo tudi dolge zavese s katerimi lahko pomagate ustvariti v prostoru točno tako vzdušje kot si ga želite.

Kakšna naj bodo in kje kupiti velika okna?

Če vzamemo za primer ALU okna oziroma aluminijasta okna, morajo biti izjemno stabilna in varna., pri tem enostavna za vzdrževanje in visoko odporna na vplive iz okolja in mehanske poškodbe. Prednost aluminija je v njegovi odpornosti in dolgotrajnost – kot material zdrži aluminij do šestdeset let.  Danes je ponudba velikih oken že precejšnja. Odločite se lahko tudi za kombinacijo materialov, pri čemer je okvir aluminijastega okna bodisi iz PVC-ja ali iz lesa, s tem pa še izboljšate izolativne lastnosti okna. Če so stekla termodinamična, okvirji pa aluminijasti, lahko skupna toplotna izolativnost znaša 0,79 W/m2K. ALU okna so ob tem tudi ognjevarna, protivlomna in neprobojna.

 

© 20. 06. 2018 - turkish-embassy. Oglaševanje.