Citroën sistemi za pomoč pri vožnji
| Članek je bil prebran 691 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Citroënova vozila veljajo za zanesljiva in varna vozila, ki vas ne bodo pustila na cedilu. Vse to je rezultat mnogih testiranj in tehnoloških izboljšav. Za piko na i so pri Citroënu svoja vozila opremili še z mnogimi sodobnimi in naprednimi sistemi za pomoč pri vožnji, s katerimi pot ne bo samo varna, ampak tudi zabavna in brezskrbna. Pa si poglejmo, kaj vse nudi Citroën!

citroënKatere sisteme za pomoč nudi Citroën?

Gre za robotizirani menjalnik (Efficient Tronic Gearbox 6), ki vozniku zagotavlja več udobja pri vožnji, manj izpustov (emisij CO2) in je zelo enostaven pri manevriranju.

Sistem za speljevanje v klanec je namenjen poenostavljanju speljevanja v hrib. Ko je vozilo na vzpetini, tako ta sistem prepreči, da bi se avtomobil začel neželeno premikati navzdol po vzpetini, ko nogo prestavimo iz zavore na gas pedal.

Ta sistem je vozniku namenjen kot pomagalo pri parkiranju, saj mu sporoči, ali je prosto mesto dovolj veliko za parkiranje vozila.

Ta sistem prikazuje simbol na zunanjih ogledalih, da voznika opozori, če je v njegovem mrtvem kotu prisotno vozilo.

Ta sistem omogoča pogled na vse ovire in predmete, ki se nahajajo okoli avtomobila, s tem pa vozniku lajša manevriranje in preprečuje nesreče ali trke.

Gre za sistem, ki samodejno parkira vozilo.

Kamera omogoča, da pri vožnji vzvratni (ko se vklopi vzvratna predstava) v glavnem zaslonu voznik vidi, kaj se dogaja za vozilom.

Je aplikacija, s katero bo na poti še zabavneje.

Sistem omogoča, da avto zaklenete, odklenete ali zaženete brez da bi za to iz žepa rabili vzeti ključ.

Za več varnosti, brezskrbnosti in sprostitve na poti.

Tehnologija nudi udobje in vozniku omogoča optimalen pregled nad vozilom in cestiščem. Ta tehnologija je še zlasti v pomoč pri izvozu ali v uvozu v ovinek.

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.