Huj huj huj HUJŠANJE!
| Članek je bil prebran 1.544 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Naša doba je pravzaprav doba različnih diet. Če ne prej, pa vsaj pred poletjem in takoj po novem letu vsi govorimo o tem, kako bomo shujšali in katero dieto bomo za to uporabili. Ker je naša družba nekoliko pretirano obremenjena z izgledom niti ne preseneča, da se o hujšanju pogovarjajo že dekleta na nižji stopnji osnovnih šol. Kdaj se odločiti za hujšanje in kakšni naj bodo naši motivi zanj?

Zdravo hujšanjeSkrb za zdravje je povezano s telesno težo

Če imamo preveč kilogramov, to negativno vpliva na naše telo. Trpijo kolena, hrbtenica, srce in ožilje, ledvica, jetra in še kaj. Skrb za ustrezno telesno težo zato pomeni skrb za zdravje. Vse pa se konča, ko se v boj s kilogrami spustijo tisti, ki tega zares ne rabijo. Če ima človek po izračunih telesni indeks v mejah normale, potem naj ne bi hujšal, temveč zgolj skrbel za kondicijo in dobro telesno pripravljenost. Skrb za zdravje tako seveda je povezano s telesno težo, toda preden se za hujšanje odločate se pozanimajte, ali sploh imate preveliko težo za vašo višino. Če temu ni tako pa vseeno niste zadovoljni s svojo postavo, potem se morate osredotočiti na vadbo in izvajanje vaj za krepitev in oblikovanje telesa.

Hujšati, a pri tem ne zaiti v skrajnosti

Hujšanje je sprejemljivo in zdravo zgolj, če poteka v mejah normale in zdravega razuma. V mesecu dni izgubiti več kakor 2 kilograma ni ne zdravo niti vizualno lepo, saj vam na dolgi rok ostane odvečna koža in strije. Hujšajte z glavo in pri tem ne bodite ekstremni. Hujšajte tako, da boste ob koncu dneva lahko zavriskali: »Huj huj huj hujšanje« in se boste v svoji koži dobro počutili.

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.