Gelirani nohti – da ali ne?
| Članek je bil prebran 1.266 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Nohti so ogledalo našega notranjega zdravja in lepote. Pogosto se na nohtih pozna, kako kvalitetno se prehranjujemo in kako zdravo živimo. Nohti so skozi leta pri ženskah postali tudi pomemben del celotne podobe, zato danes obstaja že 1001 način, kako polepšati svoje nohte. Eden izmed načinov so tudi gelirani nohti. Kakšni so gelirani nohti, koliko stane takšen tretma in kako vpliva na naše naravne nohte?

nohtiKakšni so gelirani nohti?

Gelirani nohti pomenijo trajno podaljšane nohtov, kar običajno izvajajo kozmetičarke, ki so tega vešče. Pri geliranju se najprej spili naravni noht po površini, nato pa se nanj nastavi konica in oblikuje podaljšane nohte. Obliko in dolžino podaljšanih nohtov določi stranka sama – lahko so gelirani nohti zelo dolgi, lahko pa so tudi krajši. Pri tem je potrebno poudariti, da lahko gelirani nohti izgledajo kakor naravni – seveda, če se ne pretirava pri dolžini. Predolgi nohti namreč ne izgledajo tako pristni. Prav tako je naraven izgled močno odvisen od načina oziroma izvedbe geliranja. Če svoje nohte prepustimo strokovnim rokam, ki imajo veliko izkušenj, potem je verjetnost, da bodo gelirani nohti izgledali naravno, toliko večja.

Pri geliranju se gel za nov noht nanaša v tankih slojih. Po geliranju je za ohranjanje lepih nohtov pomembna tudi pravilna nega. To pomeni redne korekture geliranih nohtov. Geliranje traja okoli uro in pol, naknadne korekture pa manj časa.

Vpliv geliranih nohtov na naše naravne nohte

Mnoge ženske se pred geliranjem nohtov sprašujejo, ali je ta postopek varen in ali lahko močno poškoduje njihove naravne nohte. V praksi je žal tako, da se ženske pogosto odločajo za geliranje nohtov pri komu, ki nima strokovnega znanja za izvajanje tega postopka. Tako so poškodbe seveda možne, še posebej, če se geliranja loti npr. znanka ali prijateljica, ki se na tak način postopka šele uči. Če se postopka v nasprotnem primeru loti strokovnjak, potem naravni nohti po geliranju ne bi smeli biti poškodovani. Seveda to pomeni, da mora imeti kozmetičarka mirno in nežno roko, zelo pomembno pa je tudi, kako se loti piljenja. Za geliranje je namreč dovolj nežno matiranje nohta s pilico, vsako grobo in dolgo piljenje pa poveča možnost, da se naravni noht poškoduje. Ko se gelirani nohti odstranijo, bi morali biti naravni nohti spodaj zdravi in nepoškodovani. Gelirani nohti običajno zdržijo nekje do 10 tednov, narastek pa se lahko vidi že nekje po 5 tednih. Ko postane moteč, je čas za korekture geliranih nohtov.

Cena za gelirane nohte

Cene za gelirane nohte si sicer lahko razlikujejo od kozmetičnega salona do salona, vendarle pa običajno za podaljševanje plačamo nekje med 45 in 55 evri. Korektura geliranih nohtov ni veliko cenejša od samega podaljševanja. Večina salonov tako za korekture zaračuna nekje med 35 in 45 evri. Plačati pa je potrebno tudi odstranjevanje geliranih nohtov, če se za to odločite. To v salonih stane okoli 35 evrov. Podobne so tudi cene za gelirane nohte na nogah. Za točne cene se je najbolje obrniti na kozmetični salon, kjer nam bodo geliranje nohtov izvajali.

Si želite, da bi tudi vaši nohti izgledali krasno? Več tukaj!

V prispevku si preberite tudi, katera masaža je prava za vas!

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.