Izberite pravo ime domene!
| Članek je bil prebran 1.142 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Registracija domen je danes nujnost, če želite, da so vaše podjetje ali izdelki uspešno zastopani na svetovnem spletu. Ker se v zadnjih letih delež spletnih nakupov zgolj povečuje, je za poslovno uspešnost podjetja neizogibno, da je le-to dobro predstavljeno na svetovnem spletu.

Dobro ime seže v deveto vas

Domena euNikakor ni nepomembno, kakšno ime boste izbrali za svojo domeno. Pri registraciji domene zato nikar ne hitite, temveč pošteno razmislite, kakšna domena bi bila najbolj primerna za vaše podjetje. Ime domene je pravzaprav najbolj pomemben del registracije celotne domene, saj bo to odločilno za to, ali vas bodo uporabniki spleta v poplavi spletnih strani sploh našli. Omejitev pri sami izbiri imena domene je seveda, ali je neka domena še prosta. To lahko preverimo sami ali pa to delo prepustimo ponudniku, pri katerem bi želeli registrirati svojo domeno. Če preverbo opravimo sami, to storimo tako, da poiščemo spletno stran, kjer se nahajajo WHOIS podatki domen (Arnes, Whois.net) ter tam vtipkamo želeno ime domene. Če je domena še na razpolago, jo je pametno čim prej registrirati, da tega namesto nas ne stori kdo drug. Premišljeno izbrana domena lahko vaš posel dvigne na drugo raven. V nasprotnem primeru boste plačali storitev, od katere ne boste imeli nobene večje koristi.

Izberite ponudnika, vrednega vašega denarja

Pri izbiri registrarja se je dobro držati priporočil in mnenj uporabnikov, ki so pri določenem ponudniku domeno že registrirali. Ponudnikov je na spletu ogromno, tudi cene registracije domene so pri različnih registrarjih običajno podobne (med okoli 5 in 20 evri na domeno). Nekatere domenske končnice so še posebej poceni – na primer končnica .info, ki jo je v nekaterih primerih moč registrirati za samo 0,99 dolarja na leto. Domeno lahko zakupite za določeno časovno obdobje, običajno eno leto. Po tem času je potrebno registracijo podaljšati ali pa domena ni več vaša.

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.