Kateri so najboljši avtomobili?
| Članek je bil prebran 537 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Čeprav so nam včasih nedosegljivi, ljudje še vedno radi preverimo, kateri so top avtomobili v iztekajočem letu. Nekatere avtomobile, ki so razglašeni, lahko pogosto vidimo na naših cestah, spet drugi so nekoliko bolj luksuzni in jih je na cesti mogoče videti le tu in tam. Pri nas vsako leto poteka podelitev nagrad za najboljše avtomobile, podobne primerjave in tekmovanja pa prirejajo tudi po drugih državah in celo na svetovni ravni. Ker je naš trg zelo majhen, se naši izbori pogosto nekoliko razlikujejo od nagrajencev na izboru Svetovni avto leta. Poleg Evropskega avta leta je izbir za svetovni avto leta gotovo najbolj prestižno priznanje na področju avtomobilizma. Poleg glavne kategorije so v posameznih razredih nomirani še avtomobili za najboljši športni, luksuzni, zeleni in najlepši avto. Zato vam danes predstavljamo, kateri so najboljši avtomobili na svetu! Večina izmed njih je ali v kratkem bo na voljo tudi za slovenske kupce.

avtomobili onlineNajboljši avtomobili na svetu

V kategoriji Svetovni avto leta so med 10 najboljšimi nominirani: Audi A4/A4 avant, Hyundai Tucson, BMW X1, Land rover discovery sport, Jaguar XE, Mazda CX-3 in Mazda MX-5, Škoda Superb, Mercedes-benz GLC in Toyota Prius. Med finalisti izbira za najboljši avto na svetu je tako tudi na evropskih tleh izjemno priljubljena Škoda Superb.

Najboljši luksuzni avtomobili

Najboljši luksuzni avtomobili so za povprečnega slovenskega voznika pogosto zelo dragi ali celo predragi, da bi si jih lahko privoščil, kar pa ne pomeni, da jih na naših cestah ni mogoče videti. Med finalisti so tako: BMW serija 7, Audi Q7, Jaguar XF, Volvo XC90 in Mercedes-benz GLE coupe.

Najboljši športni avtomobili na svetu

Nekateri ljubijo hitrost, dinamiko in občutek zlitosti s cesto. Zanje so kot nalašč športni avtomobili, ki so narejeni za to, da vam z njimi na cesti nikoli ne bo dolgčas in da bo vožnja pravi užitek. Med finalisti izbora so se znašli: Chevrolet camaro, Audi R8 coupe, Range rover sport SVR, Honda civic type R in Mercedes-AMG C 63 coupe.

Najboljši zeleni avto

V avtomobilizmu se vse večji poudarek daje tudi zelenim tehnologijam in zelenim avtomobilom. V prihodnosti naj bi katerega izmed njih vozila velika večina ljudi, zato je smiselno vedeti tudi, kateri avtomobilski proizvajalci trenutno izdelujejo najboljše zelene avtomobile na svetu: BMW 330e plug-in-hybrid, Toyota Prius in Toyota Mirai, Chevrolet volt in Volkswagen passat GTE.

Najlepši avto na svetu pa je…

Za konec pa smo prihranili še finaliste v kategoriji za najlepši avto na svetu. Čeprav imajo vsake oči svoje kriterije, pa so nekateri avtomobili narejeni tako, da preprosto znajo prepričati večino. Med najlepšimi in verjetno tudi bolj zaželenimi avtomobili so se tako znašli: Cadillac CT6, Mazda MX-5 in Mazda CX-3, Land rover discovery, Jaguar XE. Kot vidite se v tej kategoriji ponovijo nekateri avtomobili, ki so nominirani tudi v kateri izmed zgornjih kategorij, kar je dokaz za to, da je lahko avto zmogljiv, varen, kakovostno narejen, za piko na i pa tudi lep. Verjetno bojo razglašeni zmagovalci v posameznih kategorijah tisti, katerim bo v enem vozilu uspelo združiti vse te lastnosti.

Preverite, kateri so najboljši avtomobili 2016!

Morda vas muči vprašanje, ali lahko vozite kombi z izpitom B kategorije? Preverite v prispevku!

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.