Najvplivnejše slovenske managerke 2019
| Članek je bil prebran 1.052 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Časnik Finance je tudi letos izbral 15 najvplivnejših žensk v slovenskem poslovnem prostoru. Pri snovanju lestvice najvplivnejših slovenskih managerk so se osredotočili tako na vodje podjetij kot tudi na posameznice, ki na gospodarstvo na tak ali drugačen način vplivajo od zunaj. Za uvrstitev na lestvico so morale kandidatke zadostiti več merilom, med drugim so upoštevali tudi velikost in uspešnost podjetja, ki ga vodijo kandidatke, upoštevali pa so tudi, ali ima managerka lastniški delež v podjetju, ki ga vodi, kako pogosto se pojavlja v javnosti in katere druge družbene funkcije še zaseda.

Managerka

Aktualna lestvica

Ustanovila je Prvo pokojninsko družbo, ki deluje tudi mednarodno, do leta 2017 pa je bila tudi prva nadzornica Luke Koper.

Leta 2018 je bila imenovana v nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH), je pa tudi dolgoletna predsednica uprave Pokojninske družbe A.

Poleg delovanja v Adrii Mobil deluje tudi kot članica nadzornega sveta zavarovalnice Tilia, članica Odbora za gospodarstvo v Mestni občini Novo mesto in kot članica nadzornega sveta v Pokojninski družbi A.

V zavarovalnici je začela kariero leta 1997, najprej kot svetovalka za premoženjska zavarovanja, od oktobra 2008 je postala članica uprave, leta 2014 pa njena predsednica.

V podjetju OMV se je zaposlila leta 2010, pred tem je delovala na področju zavarovalništva in kot vodja prodaje poslovnega sektorja v nekdanjem Simobilu.

Vodenje družbe je prevzela leta 2007, leta 2018 pa še vodenje hrvaškega Siemensa. Je predsednica nadzornega odbora Nemško-slovenske gospodarske zbornice in podpredsednica Združenja Manager.

Skupaj z možem je poslovno kariero začela z ustanovitvijo borznoposredniške družbe Perspektiva, v lasti pa imata tudi sevniško podjetje Lisca.

Skupaj s 6 zaposlenimi je ustanovila podjetje CFZI, ki je odkupilo slovensko družbo drugače francoskega podjetja Sodexo.

Podjetje sodi med vodilna gradbena podjetja v državi, katerega glavni izdelek so kopalnice ter dizajnerski radiatorji.

Družbo AMZS vodi že od leta 2014, leta 2019 pa je dobila svoj drugi mandat na čelu družbe, je tudi prejemnica priznanja Mladi manager 2019.

Leta 2018 je za svoje delovanje prejela priznanje Logist leta, podjetje pa je leta 2019 prejelo priznanje za najboljše rezultate pri usklajenosti med delom in družino.

Podjetje zaposluje 759 ljudi, leta 2018 pa je tudi dobil naziv pomurskega podjetja leta.

Podjetje je ustanovila skupaj z možem, iz proizvajalca termoizolativnega funkcijskega in dekorativnega stekla pa se je podjetje razvilo v proizvajalca aluminijastih vrat.

Podjetje Don Don je svojo pot začelo v Metliki leta 1994, najbolj pa je znano po lastni blagovni znamki Tvojih pet minut.

Skupina upravlja z blagovno znamko Sava Hotels & Resorts in je največje turistično podjetje v Sloveniji.

© 19. 04. 2024 - turkish-embassy. Optimizacija spletnih strani.