Tudi vozniki gospodarskih vozil naj bodo osredotočeni na varno vožnjo
| Članek je bil prebran 40 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Ko se podajamo na pot z avtomobilom ali kakšnim drugim vozilom nam je vsekakor pomembna varnost na poti. Za to moramo biti na poti vselej pozorni in spremljati razmere v prometu. V oporo osebni presoji pa so vsekakor dobrodošle dodatne tehnologije, ki nam jih ponuja samo vozilo.

Napotki za varno vožnjo

Na začetku, ko se usedemo v samo vozilo, se privežemo z varnostnim pasom in preverimo oziroma si ustrezno namestimo vsa ogledala. S tem si zagotovimo varnejšo vožnjo in ustrezen pregled nad celotnim voziščem, ko smo na poti.

Skrb za varnost je potrebno spremljati skozi celotno pot, saj se vseskozi srečujemo s številnimi motnjami. Med njih spadajo med tudi mobilni telefoni, zaradi katerih so vozniki pogosto nepozorni na okolico. Za takšne slučaje naj bo v vozilu nameščena tehnologija za prostoročno telefoniranje, ki olajša tovrstne probleme. V gospodarskemu vozilu Jumper je tovrstna tehnologija prisotna že v osnovnih modelih. V kolikor tovrstne opreme nimate na voljo se ob uporabi telefon ustavite na ustrezno varnem in preglednem mestu.

Prostoročno telefoniranje

Varna vzvratna vožnja

Pri vzvratni vožnji moramo najprej vklopiti vse štiri smernike, s tem okolico opozorimo nase, in šele na to zapeljemo vzvratno. Poleg tega so na voljo tudi tehnologije za pomoč pri vzvratni vožnji, katerih signale spremljajmo za varno vzvratno vožnjo. Predvsem je dobrodošla zadnja kamera, s katero lahko zelo natančno spremljamo in nadziramo svojo vzvratno vožnjo. Sistem nas tudi opozarja na ustrezno lokacijo vozila, ki jo je potrebno upoštevati za najustreznejše parkiranje. Poleg pomoči za vzvratno vožnjo je dobrodošla tudi pomoč pri speljevanju v klanec in ob večjih spustih na poti s čimer si z dodatno tehnologijo olajšamo tudi takšne podvige.

Parkirni senzorji

Med vožnjo moramo čim bolj dosledno spremljati okolico. Vedno se privežimo z varnostnim pasom in ustrezno namestimo ogledala, še preden začnemo z vožnjo. Tehnologija, ki je nameščena v vozilu naj nam bo v oporo za doseganje najbolj varne vožnje.

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.