Najboljša vrata za strešna stanovanja
| Članek je bil prebran 26 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Strešna oziroma mansardna stanovanja niso za vse. So predvsem za tiste, ki ne želijo klasičnega, sodobnega ali povsem novega stanovanja oziroma doma. Strešna stanovanja so za vse, ki ljubijo izzive in ki vidijo razgibane in asimetrične podstrehe kot poligon za izživetje svoje kreativne energije in zamisli.

Ureditev podstrehe predstavlja edinstven izziv, saj nepravilnost prostora zahteva drugačen rešitve pri oblikovanju in vgradnji stavbnega pohištva. Največ skrbi povzroča vprašanje kvalitetne izolacije, izbira in vgradnja strešnih oken ter izbira primernega notranjega pohištva. Primerna, po meri narejena okna so izredno pomembna, saj je dovod svetlobe temeljnega pomena. Nihče ne želi bivati na temnem podstrešju, kajne? Pomembno pa je tudi, da so okna pravilno vgrajena, da ne bodo generirala vlage v prostoru in da ne bo prišlo do zamakanja in poškodb na obeh straneh stene in na strehi. Velik pomen ima tudi izbira pohištva, pri čemer je najbolje, kadar je le-to narejeno po meri, saj bo v tem primeru tudi izkoristek prostora največji. Tako so recimo omare umeščene ob nižje stene, kjer ni stojne površine, odpirajo pa se z drsnimi vrati.

Kako pa izbrati primerna vrata?

O vhodnih in notranjih vratih v strešnih stanovanjih je običajno malo manj govora. Zato jim bo v nadaljevanju posvečeno nekoliko več pozornosti, saj je tudi pri izbiri vrat pri strešnih stanovanjih potrebno biti domiseln. Vhodna vrata so klasičnih velikosti ali po meri narejena. Velikokrat so steklena, s čimer stanovanje pridobi še dodaten vir svetlobe. Notranja vrata so velikokrat, zaradi boljšega izkoristka prostora kar drsna, ali zložljiva. Kadar pa je podstreha urejena kot bivališče za eno osebo ali par brez otrok, pa je podstreha lahko urejena tudi tako, da pravzaprav nima sten in da so edina vrata vhodna in tista, ki vodijo v kopalnico. Tako urejena stanovanja so v tujini znana kot ‘loft’, oziroma velik, odprt prostor.

 

© 22. 07. 2018 - turkish-embassy. Oglaševanje.