Vhodna vrata serija Entry
| Članek je bil prebran 684 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Vhodna vrata serija Entry so linija vhodnih vrat priznanega slovenskega proizvajalca stavbnega pohištva Ajm. Gre za vhodna vrata, ki so sestavljena iz prečk, možnih pa je veliko raznih oblik in modelov. Kupci lahko izbirajo med več kot 20 različnimi modeli, prav tako pa ta linija nudi tudi velik izbor raznih barvnih različic. Pri Ajmu so tudi zelo prilagodljivi, saj lahko na željo kupca izdelajo tudi model po meri, seveda je pogoj za to ta, da je določen model tehnološko izvedljiv. Pri liniji Entry je mogoče izbirati vhodna vrata iz PVC (plastičen okvir) ali aluminija (aluminijast okvir).

vhodna vrata serija entryLinija Entry so cenovno najdostopnejši modeli vrat Ajm, zato ne preseneča, da se zanje odloča mnogo kupcev. Pri Ajmu takšna vrata priporočajo vsem, ki izbirajo vrata za počitniške hiše, stranske vhode hiše, stanovanja, ipd. Med kupci je še zlasti priljubljena možnost kombiniranja stekla in prečk. Vrata serije Entry so kvalitetna, varna in nudijo standardno toplotno izolacijo.

Tehnične lastnosti vhodnih vrat serije Entry

Vrata Entry odlikuje visoka toplotna izolativnost in izboljšana zvočna zaščita. Ker gre za vrata nižjega cenovnega razreda, so mnogi kupci prijetno presenečeni, za kako kvalitetna in natančno izdelana vrata gre. Pri tej seriji vrat lahko izbiramo med dvema vrstama profilov – PVC AJM 7000 ali aluminijast profil ALU WicStyle.

PVC profil AJM 7000 odlikuje dvojno tesnjenje. Gre za profil z ravnimi robovi, ki nudi skupno toplotno prehodnost vrat Ud = 0,73 W/m2K. skupna debelina stekla je do 51 mm, zvočna izolativnost stekla pa Rw = do 51 dB. Takšni profili so kombinirani s podbojem in krilom, ki je ojačano z jeklom. Debelina podboja je 85 mm, vrata pa so debeline 109 mm.

ALU profil AJM WicStyle 75 EVO je profil debeline 75 mm, ki ga odlikuje to, da zagotavlja prekinjen toplotni oziroma termični most. Aluminij je sicer material, ki ima odlične mehanske lastnosti, slabost aluminija pa je gotovo njegov majhen toplotni upor. To pomanjkljivost so pri aluminijastem profilu odpravili s PVC vmesnikom, ki je nameščen med hladnejši (zunanji) in toplejši (notranji) del okvirja, in tako skrbi za to, da je prekinjen toplotni most. ALU profil ima ravne robove, toplotna prevodnost takih vrat pa je Ud = do 0,8 W/m2K. za takšna vrata je značilna standardna tro-slojna zasteklitev in trajno elastična tesnila.

© 20. 11. 2017 - turkish-embassy. Oglaševanje.