Subvencija oken 2014
| Članek je bil prebran 2.846 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Menjava oken je velik finančni zalogaj. Nekateri se tega lotijo postopoma in ne zamenjajo vseh oken svojega stanovanja ali hiše naenkrat. Spet drugi se prenove lotijo naenkrat in v enem zamahu zamenjajo vsa okna, balkonska vrata in druge zasteklitve, kar seveda pomeni tudi precej večji finančni zalogaj. Subvencije okna lahko znatno pocenijo, zato se vam splača pri menjavi oken razmisliti tudi o tej opciji.

Subvencija za les

Nalepke na steklu oknaSubvencijo pa lahko uveljavljate le, če boste zamenjali okna za lesena okna, ki bodo energetsko učinkovita. To pomeni, da nepovratna finančna sredstva ne morete uveljavljati, če želite stara okna zamenjati s plastičnimi ali aluminijastimi okni. Prav tako velja subvencija za okna v letu 2014 zgolj za menjavo že obstoječih oken in drugega zunanjega stavbnega pohištva z novim. Pri novogradnjah tako takšna subvencija ne pride v poštev. Subvencija oken lahko celotno investicijo poceni za kar 25% oziroma četrtino celotnega zneska, pri čemer vam pri Eko skladu povrnejo odstranitev starega zunanjega stavbnega pohištva, nakup in vgradnjo novega, nakup in vgradnjo rolet, nakup in vgradnjo okenskih polic (zunanjih in notranjih) ter zaključno obdelavo špalet. Tako subvencija praktično krije vse od odstranitve do popolne vgradnje novega lesenega okna z vsem, kar mu pripada.

Bo les material prihodnosti?

Nacionalna politika je usmerjena k trajnostni in smotrni uporabi lesa, ki ga je v naši državi zares veliko. To pomeni, da bo les v prihodnosti še bolj izpodrinil druge materiale, katerih uporaba že danes nekoliko upada. Les pa bo v prihodnosti zaradi svoje kvalitete, trdnosti, energetske učinkovitosti in dolgoživosti gotovo obstal!

© 26. 04. 2024 - turkish-embassy. Optimizacija spletnih strani.